Sentence Error Problems : SSC CGL 2016 Tier 2 , 30 November English (Paper 2)



Question Discussion page for 

SSC CGL Tier II 2016



Sentence Error Problems :




 Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.


  Q.no. 1. Millions of Jews lost (A)/ their kith and kin (B)/ in Hitler concentration camps.(C)/ No error(D)


Answer- Error In Part C, It should be Hitler's concentration camps.

Q. No.2. Mother-in-laws (A)/ are (B) / a nuisance.(C) / No Error (D)



Answer- Error in part A. It should be Mothers-in-law.


3. Today people is ignorant (A)/ of the things that (B)/ are happening around them. (C)/ No Error (D)



Answer- people are*

4.I think so (A)/ you have taken (B) / the right decision. (C) / No Error (D)


 Correct Answer: no need of So


5.When Albert stayed at the African jungle (A) / he chose to put up with many inconveniences such as (B) / wild animals and poisionous insects. (C)/ No Error (D)


Answer- Error in part A and C. 

(A. Stayed in the African jungle. and 
Spelling Error of poisonous)

6. I recall you telling me (A) / the story of the seven witches (B)/ but I cannot remember where or when.(C)/ No Error (D)


Correct Answer: A

I recall your* telling me.


7. I was surprised (A)/ when the hostess smiled (B)/ as if she saw me before.(C)/ No error (D) Options:

 Correct Answer: C

as if she had seen me before.

8.Each one of his sisters (A) / were (B) / hardworking.(C)/ No Error (D)


Error in B part , It should be 'was'


9. His need for affection (A)/ stem from his (B)/ father's long absence. (C)/ No Error (D) 


answer- B, stems* from his

10. Due to his negligence,(A)/ he failed (B)/ in the examination.(C)/ No Error (D)


answer- No error in given sentence .

   Join Whatsapp Group 2017   
        SSC CGL Mains
          Click here 
    

 11. Ramesh is smarter enough (A)/ to get selected for this post,(B)/ without any recommendations. (C)/ No Error (D)

Answer-  A. *smart enough


12. Madhu lived in Mumbai (A)/ since 1970 to 1985, (B)/ but is now living in Chennai. (C)/ No Error (D)


Correct answer- B, between 1970 and 1985


13. It has been shown that (A)/ very high doses of vitamin C actually (B)/ causes cancer cells to grow. (C)/ No Error (D).


Answer- C, Cause* cancer cells to grow.


14. Excess energy intake from (A)/ food may fuel the (B)/ growth of several cancers. (C)/ No error (D)

 answer- No error

15. Mr. Gaurav Sharma (A)/ is coming (B)/ to dinner. (C) / No error (D) 


Answer- No error


16. You have been working very hard (A)/ for the past two years.(B)/ isn't it? (C)/ No Error (D)


Answer- C, haven't you?


17. I visited my (A)/ grandpa and grandma's house (B)/ and found their missing. (C)/ No Error (D)


SSC Answer- C

18. You should learn to adopt (A)/ yourself to (B)/ changing circumstances.(C)/ No Error (D)


Answer- A. adapt*


19. He was smiling, (A)/ but his eyes retained (B)/ a look of solemness.(C)/ No error (D)


Answer - c. Solemnity


20. I shall go (A)/ by the (B)/ 3 o' clock's train. (C) / No error (D)



answer- C, 3 o' clock train.









Visit our website for more updates




 English Section English Section 

Current Affairs Current Affairs Daily Update 

SSC CGL MAINS Facebook Group  

SSC 2017 Special 

SSC CPO 2017 Special
 








 Download SSC CGL study notes and Materials

Visit Download page 

Here







Popular posts from this blog

SSC CPO 3rd July all Shift Questions with answers

GK / GA Questions asked in SSC CPO 2017 Exam [Shift-2] (05th July 2017)

Economics notes PDF (Free download)

Mass point geometry theorem for SSC CGL

SSC CPO 2017 , 7th July paper Analysis

Expected Cut off SSC CPO pre Exam 2017

Hand Written Notes : Geometry By Abhinay Sharma , Abhinay Maths

Major Indices and Ranking of India प्रमुख सूचकांकों में भारत की स्थिति , PDF डाउनलोड करें